#2016-10-24 04:38:18 

Klotylda

Użytkownik

Posty: 26

Skąd:

Wiek:

zawsze kupuję prażone, solone a ostatnio widziałam na necie takie zupełnie surowe. Jestem ciekawa czy nie są mdłe w smaku i czy chrupią tak samo. Jadł ktoś?
#2016-10-24 07:29:18 

altanaria

Użytkownik

Posty: 32

Skąd: Wrocław

Wiek: 39

Jak najbardziej! Kiedy raz spróbowałam surowych pistacji to już nigdy nie sięgnęłam po te prażone, solone. Są znacznie łagodniejsze i subtelniejsze w smaku. Solone orzeszki mają zabity smak przez tę ilość soli. I nie wpływają dobrze na nasz organizm. Takie surowe można bardziej bezkarnie podjadać, tylko jak wszystko, z umiarem :)
#2016-10-24 07:48:19 

Devito

Użytkownik

Posty: 89

Skąd:

Wiek:

Ja tam bardzo lubię uprażone pistacje, dla mnie są znacznie smaczniejsze, mają bardziej wyrazisty, orzechowy posmak. Nie mylcie prażenia z soleniem. Można kupić pistacje prażone ale nie solone, z dodatkiem np. soku z cytryny. W krajach arabskich jest mnóstwo tego typu orzechów. Moim zdaniem prażone orzechy są znacznie bardziej wyraziste w smaku. Łatwiej tez się je obiera. Może po prostu trafiłem na słaby sort ale raz próbowałem i były beznadziejnie nijakie.
#2016-10-24 09:18:12 

naturalna

Użytkownik

Posty: 38

Skąd: Ryki

Wiek: 18

ile osób tyle gustów. ja używam surowych pistacji do sałatek, bo lepiej się komponują np. z kuskusem, quinoą czarną czy zwykłą kaszą jęczmienną. Zaś prażone wole jeść jako przekąska. Przyznam, że te niesolone a prażone ciężko dostać w naszym kraju. Kupuje je na necie, chociaż ceny przyprawiają o zawał. Nie pale i nie pije, więc zaoszczędzoną kase wydaje na orzechy i suszoną żurawinę – taki mój sekrecik
DODAJ ODPOWIEDŹ
Copyright 2015